Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rihanna életrajza

 

Robyn Rihanna Fenty 1988. február 20-án született Barbadoson, a vízöntő jegyében.Édesanyja Guyanai származású. Tőle örökölte egzotikus szépségét. Van két fiútestvére: Rod és Rajad. Van egy Marley nevű kutyája, aki fehér színű.Rihanna beceneve RiRi.Ha az énekesnői karrier nem vált volna be, Rihannából pszihológus lett volna.

Iskolás korában két osztálytársával triót alapított. Gimnáziumos korában a "suli szépének" választották.  Az iskolai tehetségkutatón Mariah Carey-től a "hero" című dalt énekelte. 17 éves korában figyelt fel rá Jay-z, (Jay-z Beyoncé férje) aki egyből szerződtette és a mai napig a menedzsere. Rihanna "Umbrella" című számában is szerepelt. Első albumát, a "Music the Sun"-t  2005-ben adták ki. 2006 igazán mozgalmas év volt Rihanna számára, ekkor hallhatta meg a világ Riri második lemezét, az "A Girl like me"-t. Ugyanebben az évben mutatta be színészi tehetségét a "Hajrá csajok" háromban, ahol Rihannát játszotta. Ekkor hozott létre egy alapítványt a nélkülözű gyerekek számára. 2007-ben látott napvilágot a harmadik albuma, a "Good Girl Gone Bad". Ezel az albummal futott be. És máig a leghíresebb számaként tartják számon az "Umbrella" című dalát. Az "Umbrella" című szám nem csak a "Good Girl Gone Bad" című album legjobb alkotása, hanem az összes száma közül ez a legjobb. A negyedik albuma 2009-ben jött világra és a "Rated R" nevet kapta.

Több éven keresztül ját Chris Brown-al, aki énekesként vált ismertté. Mindaddig boldog volt a két híresség amíg meg nem történt, hogy egy napon 2009-ben valami oknál fogva Chris alaposan elverte barátnőjét, s ezwkután az újságírók legfőbb célpontjává vált. Most egy baseball játokassal van együtt: Matt Kemp-pel. Jelenleg az ötödik albumán dolgozik, amellyel (ha minden a tervek szerint halad) 2010 őszére végez.

 

A cikket írta: Vas Réka Patrícia

Kérlek ne lopd el! Írj magadnak sajátot!

 

Képek forrása: http://patrishka.files.wordpress.com/2009/02/rihanna-chris-brown-mtv-movie-awards-2008.jpg

http://www.essence.com/images/mt/matt-kemp-rihanna-in-cabo.jpg

Szöveg forrása: Saját